Agenda: Overzicht van alle activiteiten in juni, juli en augustus 2021

zomermaand agenda

Wij kunnen weer beperkt activiteiten aanbieden, zoals onder andere dagbesteding, maaltijdondersteuning, crisisopvang, respijtzorg en zorggerelateerde activiteiten. Deze activiteiten vallen onder cruciaal werk en kunnen doorgaan binnen de richtlijnen van het RIVM.

De inloop "De Buurvrouw" draait weer op dinsdag, woensdag en donderdag van van 11.15 – 12.45 uur of van 13.15 – 14.45 uur. U bent van harte welkom! De koffie staat klaar. Maak wel een afspraak via Tel 06-151 660 36 »

Ook zijn er weer vele activiteiten zoals een gezonde hap in de middag, een vriendenkring, financieel cafe, fotografielessen, een open atelier, een sociaal loket, maar ook gymnastiek 55+, Puur Natuur - een expositie van Kunstgroep Buitenvelder en een spreekuur GGZ.

Deze agenda is onder voorbehoud. Nieuwe maatregelen vanuit de Rijksoverheid kunnen leiden tot wijzigingen.

U kunt voor de laatste informatie kijken op de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 » of van het Huis van de Wijk Buitenveldert.nl: http://www.hvdwbuitenveldert.nl/ »
Het overzicht van alle activiteiten binnen en rondom het Huis van de Wijk Buitenveldert is online te lezen. Klik op onderstaande link of op de afbeelding hierboven.

De Agenda
Open of download: Open de PDF file in uw browser of klik op de afbeelding»
Info: Tel 020-644 99 36 »
Mail: info@hvdwbuitenveldert.nl »

Het Repaircafé is weer terug

repaircafe-10-juli

De Amsterdamse Boekhandel wordt een coöperatie en zoekt coöperanten!

amsterdamse-boekhandel

De Amsterdamse Boekhandel is in een paar jaar uitgegroeid tot een begrip in Buitenveldert, een goede boekhandel met een ruim assortiment kinderboeken en literatuur, een instituut voor Amsterdamse scholen, maar ook verschillende instellingen en bijzondere groepen weten de weg naar de boekhandel te vinden. De Amsterdamse Boekhandel geeft een impuls aan het culturele leven in de omgeving.

Ondanks het gegeven dat het boekenvak in zijn geheel onder druk staat door internetaanbieders en ontlezing, is De Amsterdamse Boekhandel een rots in de branding. De winkel draait een behoorlijke omzet tegen beheerste kosten.
2018 was een topjaar.

Vanaf 2019 is er echter tegenwind. De bereikbaarheid van de winkel is door perikelen rond de metro beperkt geweest. En in 2020 kregen we te maken met de corona-pandemie. Om de winkel voor de buurt en de klanten te behouden, moeten we alle zeilen bijzetten.

Met deze punten in het achterhoofd is het idee ontstaan om van de boekhandel een coöperatie te maken: een boekwinkel van, voor en door alle betrokkenen. Een boekwinkel met een groot aantal betrokken coöperanten, die met een financiële inleg een gezonder voortzetting van de winkel mogelijk maken.

Zo’n coöperatie biedt de meeste zekerheid om het voortbestaan van De Amsterdamse Boekhandel op lange termijn te garanderen. Het zou een coöperatie moeten worden met flink wat leden, een stuk of 200 voor een stevige basis, waardoor er voldoende middelen ingezameld kunnen worden om haarcontinuïteit te garanderen. Daarbij denken we aan een inleg per coöperant van €1000,-.

Het komende jaar gebruiken we om dit vorm te geven. We gaan een coöperatiestructuur uitwerken, coöperanten werven, een coöperatiebestuur zoeken en dan, als alles rond is, een coöperatie oprichten die de winkel overneemt van de huidige eigenaar.

Denis Stirler, de oprichter/eigenaar, wil nog jaren bij De Amsterdamse Boekhandel betrokken blijven. Niet meer als eigenaar, wel als coöperant en bedrijfsleider. Hiermee draagt hij bij aan het voortbestaan van de winkel.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Denis Stirler
Email: info@deamsterdamseboekhandel.nl »
Tel. (0031)(0)20-4218324 »

De Wijkkrant van juni 2021 staat online

De nieuwste wijkkrant is verschenen en voor wie hem direct wil lezen, staat hij hier online.

In deze wijkkrant ondermeer:
Verkameren en splitsen van woningen: hoeveel is goed voor Buitenveldert?, Schrijfwedstrijd: De Wondere Wereld, Hulp Geven? Hulp Nodig? bel de Algemene Hulpdienst Buitenveldert, Prijsvraag: Ik zie, ik zie .., Fietstocht: Hoe ziet het eruit bij de buren? Deel 2, Ravel: wanneer komen er seniorenwoningen?,
Column Flora Breemer, stadsdeelbestuurder in Zuid, Bijeenkomst:"Opgroeien met zorg of ziekte in het gezin", Kunst in Buitenveldert: André Volten in het Amstelpark, Ex-hockeyinternational Jacky Schoenaker: topsport is ongezond, Hinderstein: Moestuin naast de flat, Buiten dansen in Zuid voor 60+, Tentoonstelling Puur Natuur van Kunstgroep Buitenveldert in de Vreugdehof, Wandel jij mee op 18 juni door het groen van Buitenveldert?, Spelen in Buitenveldert deel 2, ingezonden brieven en natuurlijk de column van Julia!
Verder worden alle evenementen, activiteiten en bijeenkomsten in de buurt vermeld.

Blijf op de hoogte van alle gebeurtenissen in en rondom Buitenveldert en klik op deze link » of op de afbeelding om de wijkkrant te bekijken.

Gezocht: vrijwilligers

vrijwilliger

Vindt u het leuk om buurtgenoten te ontmoeten, uw netwerk uit te breiden en iets te betekenen voor een ander? Uw talenten in te zetten en bij te dragen aan een prettig leefbare buurt? Wij zoeken regelmatig vrijwilligers die zich willen inzetten voor wijkbewoners.
Voor u nadere informatie over
actuele vrijwilligersvacatures,
klik je op deze link »