UITGELICHT: Elke woensdag en donderdag - Inloop: De buurvrouw

inloop de buurvrouw

Kom iedere woensdag en donderdag van elf tot vier uur naar Inloop De Buurvrouw voor Jan en alleman.
We bieden gezelligheid, ondersteuning en informatie.

Tijd: 11.00 - 16.00 uur.
Entree: gratis
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Info: Tel 020 - 541 61 74 »
Mail: info@hvdwbuitenveldert.nl » of
dagbestedingvreugdehof@amstelring.nl »
Download de poster: Download als PDF file »


Zondag 26 mei - Sunday Sounds
met het Mainstream Combo

UIT in Buitenveldert

Kom muzikaal genieten van het Mainstream Combo. Vijf musici en een zangeres verzorgen voor u een jazzy optreden: om naar te luisteren of om op te dansen. Het repertoire omvat songs uit het American Song Book: ballads, bossanova's en up-tempo nummers. De bezetting is: tenorsax, trompet/bugel, piano, drums, bas & zang.

Aanvang: 14.00 tot 16.30 uur.
Entree: gratis
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Info: Tel 020-644 99 36 »
Mail: info@hvdwbuitenveldert.nl »


Zondag 26 mei - Rommelmarkt

Rommelmarkt

Snuffelen tussen tweedehands spullen voor een klein prijsje kan in het Huis van de Wijk Buitenveldert. Op zondag 26 mei van 12.00 tot 16.00 uur is hier een gezellige rommelmarkt. Koffie en thee is aan de bar verkrijgbaar. Tafel huren: € 4,00 (80 x 80 cm) of € 6,00 (120 x 80 cm)
Aanmelden voor tafelhuur: bij het WOCB, Tel 020-644 99 36 »

Aanvang: 12.00 tot 16.00 uur.
Entree: gratis
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Info: Tel 020-644 99 36 »
Mail: info@hvdwbuitenveldert.nl »


Dinsdag 28 mei - Sjoelen!

Sjoelen

U ben van harte welkom bij de sjoelclub die vorig jaar van start is gegaan. Het voornemen is om in competitieverband dit ouderwets spannende en vermakelijke spel met elkaar te spelen. Dus maak die armspieren alvast los en kom sjoelen!

Tijd: 14.00 - 16.00 uur.
Entree: € 2,50 per keer, inclusief koffie en thee.
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Info: Tel 020-644 99 36 »
Mail: info@hvdwbuitenveldert.nl »


Vrijdagavond 31 mei - UIT in Buitenveldert: Dans & Diner

UIT in Buitenveldert

Het is weer tijd voor het gezellige UIT in Buitenveldert. Op het programma staan Dans & Diner: geanimeerd inloopcafé met live muziek verzorgd door Truus and Friends met een hapje en drankje. Aansluitend wordt het diner geserveerd.

Aanvang: muziek vanaf 16.00 uur, diner vanaf 18.00 uur.
Entree: muziek gratis; diner € 8,00
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Reserveren diner & info: Tel 020-644 99 36 »
Email: info@hvdwbuitenveldert.nl »


zondagmiddag 2 juni - Jazz in de Wijk met Rebecca & friends

Jazz in de Wijk

Op zondagmiddag 2 juni aanstaande vindt er in het Huis van de Wijk Buitenveldert opnieuw een "Jazz in de Wijk" concert plaats, ditmaal onder de titel: Rebecca & friends.

Opnieuw laten we onze oren strelen en de voeten bewegen door Jean Louis van Dam, ditmaal op het thema Latin American Jazz. Daartoe is de Amsterdamse zangeres Rebecca Lobry uitgenodigd.
Zij toert jaarlijks met het tango-orkest van Danny Malando door Nederland en treedt ook regelmatig op met Cor Bakker.

De secondanten zijn ditmaal Daniel van Huffelen contrabas, Joeri de Graaf, gitaar en Jeroen de Rijk, percussie. Zij voeren ons mee langs de hoogtepunten van de Braziliaanse muziek uit de zestiger jaren van Antonio Carlos Jobim, Astrud Gilberto en Stan Getz. Muziekstijlen zijn onder andere Bossa Nova, Samba, Afro-Cuban en wat er verder nog aan klanken en ritmes uit het Caribisch gebied ons bekend in de oren klinkt.

Ook nu weer wordt de grote zaal van het WOCB tot een echte Jazz Club omgetoverd en de dansvloer wordt wat groter gemaakt. Het event begint om 15:00 uur, de zaal gaat open om 14:30. De toegangsprijs bedraagt € 7,50 waarbij een consumptie is inbegrepen. Hierdoor blijft een topconcert als dit, voor iedereen betaalbaar. Reservering van tickets: hhw8@xs4all.nl »

Aanvang: muziek vanaf 16.00 uur, diner vanaf 18.00 uur.
Entree: € 7,50
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Info: Tel 020-644 99 36 »
Reservering tickets: hhw8@xs4all.nl »


April t/m 14 juni - Expositie Corine Kremer in het Huis van de Wijk

corine-kremer

Vanaf 7 april exposeert Corine Kremer met eigen werk en kopieën van beroemde meesters in het Huis van de Wijk. Corine Kremer is kind van ouders met een café in de Jordaan. Ze moest zichzelf zien te vermaken en deed dat door bij kunststudenten te gaan zitten die grachtenpanden schilderden. Ze tekende geveltjes maar ook poppetjes met mooie jurkjes, waarna het een logische stap was om op haar 13e naar de modevakschool te gaan. Ze werkte net als haar moeder "in de hoeden" en werd later coupeuse en ontwerpster. Weer later haalde ze haar horeca diploma. De appel valt niet ver van de boom!

corine-kremer

Naast haar werkzame leven is ze altijd blijven schilderen. Haar buurvrouw introduceerde haar bij de Zondagsschilders. Ze kreeg daar les van Maarten Krabbé, de vader van. Van hem leerde ze hoe je werk precies kon naschilderen door rechte en schuine lijnen te trekken. Via de lessen van Ies Jacobs heeft ze zich het modeltekenen eigen gemaakt. En verder trok ze er vaak met een groep op uit om buiten te schilderen. Deze veelzijdige thema€™s en invalshoeken zijn tot 14 juni terug te zien in het Huis van de Wijk Buitenveldert.Opening: 7 april, expositie duurt tot en met 14 juni
Aanvang: 15.00 uur.
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Info: Tel 020-644 99 36 »
Mail: info@hvdwbuitenveldert.nl »


De Wijkkrant van Mei 2019 staat online

De nieuwste wijkkrant is verschenen en snel op veel plekken in de buurt te verkrijgen. Voor wie hem direct wil lezen, staat hij hier online! »

In deze wijkkrant ondermeer: B&W heeft een stevig dilemma, 4 mei Herdenking en 5 mei Bevrijding, Deelnemers gezocht voor interview VU onderzoek, Schrijf u in bij Woningnet!, Kunst in Buitenveldert: Cintha van Heeswijck-Veeger, directeur van Stichting Art Zuid, Green Office VU: duurzaam en creatief platform, Inloop "De Buurvrouw" in het Huis van de Wijk, Alzheimer Trefpunt Buitenveldert: Dementie en veranderingen in je relatie, De Vijfhoek: een speelse verbinding, Gebied VERDI: nog ver weg?, Cinema Culinair en natuurlijk weer de column van Julius! Verder worden alle evenementen, activiteiten en bijeenkomsten in de buurt vermeld.

Blijf op de hoogte van alle gebeurtenissen rondom Buitenveldert en klik op deze link » of op de afbeelding om naar de wijkkrantpagina te gaan.


Overzicht van alle activiteiten in mei 2019

activiteiten

Ook in het nieuwe jaar zijn er weer vele activiteiten zoals haarverzorging, een vriendenclub, een klassiek koor, een open atelier, een sociaal loket, maar ook gymnastiek 55+, bridge, gitaarles, Italiaans voor beginners en een spreekuur GGZ. Dit is maar een kleine greep uit het aanbod deze maand. Er is echt zo veel te doen in het Huis van de Wijk Buitenveldert. Kijk snel wat er voor u bij zit en kom langs!

Het overzicht van alle activiteiten binnen en rondom het
Huis van de Wijk Buitenveldert is online na te lezen,
Klik op onderstaande link of op de afbeelding hiernaast.

Link: Naar overzicht van de activiteiten »
Download: Download hier direct de PDF file »
Info: Tel 020-644 99 36 »
Mail: info@hvdwbuitenveldert.nl »


De A10 Zuid richting Utrecht gaat in Mei/Juni vijf weekeindes dicht

a10

De A10 Zuid richting Utrecht gaat 5 weekeindes dicht,
er is dan geen treinverkeer en OV-reizigers (van en naar Schiphol) moeten reizen via Amsterdam Centraal

  1. Vrijdag 10 mei 22:00 uur tot maandag 13 mei 05:00 uur
  2. Vrijdag 17 mei 22:00 uur tot maandag 20 mei 05:00 uur
  3. Vrijdag 24 mei 22:00 uur tot maandag 27 mei 05:00 uur
  4. Vrijdag 31 mei 22:00 uur tot maandag 03 juni 05:00 uur
  5. Vrijdag 07 juni 22:00 uur tot dinsdag 11 juni 05:00 uur (Pinksterweekeinde)

Deze weekeindes werkt Zuidplus aan de A10 Zuid en het spoor bij de stations Amsterdam Zuid en RAI. Wilt u in deze weekeindes de weg op of gebruikmaken van het openbaar vervoer, houd dan rekening met extra reistijd, afsluitingen en omleidingen. Lees meer via deze link »
Download/bekijk hier de flyer »


Gezocht: vrijwilligers

vrijwilliger

Vindt u het leuk om buurtgenoten te ontmoeten, uw netwerk uit te breiden en iets te betekenen voor een ander? Uw talenten in te zetten en bij te dragen aan een prettig leefbare buurt? Wij zoeken regelmatig vrijwilligers die zich willen inzetten voor wijkbewoners.
Voor u nadere informatie over
actuele vrijwilligersvacatures,
klik je op deze link »