Uitgelicht - Vrijdag 16 augustus - Masterclass van Willem Brons

willem brons.jpg

Op vrijdag 16 augustus 2019 vindt er in het Huis van de Wijk een heel bijzonder concert plaats. Dat is betreft het eerste concert dat door de deelnemers aan de jaarlijkse masterclass van Willem Brons wordt gegeven. De deelnemers zijn allen al als master afgestudeerd, hebben succesvol aan concoursen deelgenomen en zijn begonnen aan hun muzikale loopbaan. Sommigen heb al in grote concertzalen gespeeld zoals bv. het 1e pianoconcert van Tsjaikovski in het Konzerthaus in Berlijn met groot orkest. Een uitgelezen gelegenheid om in uw buurt toppianisten te horen.

Willem Brons is op 16 december jl. onderscheiden met de Andreas-penning van de stad Amsterdam. Na afloop van zijn recital in de Kleine zaal van het Concertgebouw ontving hij de penning uit handen van de loco-burgemeester en wethouder Kunst & Cultuur Touria Meliani. De Andreaspenning, een onderscheiding van de gemeente Amsterdam, wordt uitgereikt aan personen die voor de stad prestaties met een landelijke uitstraling hebben verricht op het gebied van sport, wetenschap, journalistiek, kunst, politiek, economie, media, onderwijs of musea. 

Op 9 oktober jl. nam Willem Brons als geliefd en begenadigd docent afscheid van het Conservatorium van Amsterdam, waar hij sinds 1968 piano, kamermuziek en liedbegeleiding doceerde. Precies vijftig jaar lang leidde hij met verve en een groot pedagogisch talent verschillende generaties pianisten op. Daarnaast gaf hij vele masterclasses en nam hij plaats in jury's van belangrijke internationale pianoconcoursen. Hij is daarmee van onschatbare waarde geweest voor de pianomuziek in het algemeen en het Conservatorium van Amsterdam in het bijzonder.

Aanvang: 20.00-22.30 uur. Aanvang 19.30 uur.
Entree: Vrijwillige bijdrage
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Reserveren diner & info: Tel 020-644 99 36 »
Email: m.w.mank@gmail.com »


Zondag 18 augustus: De Opera "Tosca" komt naar Buitenveldert!

Op zondagmiddag 18 augustus zal de Dutch Opera Studio o.l.v. Wiebke Goëtjes Tosca opvoeren op het Ontmoetingseiland onder de Levensboom in het Gijsbrecht van Aemstelpark.

Het verhaal speelt zich af te Rome in 1800. De eerste akte speelt in een kerk. Floria Tosca, een zangeres, is verliefd op de schilder Mario Cavaradossi, maar deze wordt gevangengenomen omdat hij Cesare Angelotti, een gevluchte gevangene, onderdak zou hebben gegeven.
Baron Scarpia, politiechef van Rome, op zijn beurt, is verliefd op Tosca en hij chanteert haar: hij zal Cavaradossi bevrijden als ze zich aanbiedt aan hem. Hij zal de executie van de schilder simuleren door losse flodders. Tosca doet alsof ze akkoord gaat, maar nadat de agenten Cavaradossi naar de plaats van zijn executie gebracht hebben, vermoordt Tosca Scarpia met een dolkstoot. Tosca woont de executie bij, onwetend dat Scarpia ook had gelogen en dat de soldaten met echte kogels zouden schieten. Nadat ze de dood van Cavaradossi heeft aanschouwd, pleegt Tosca zelfmoord door zich van de transen van de Engelenburcht te werpen.

De opera begint om half twee en wordt onderbroken door een pauze. Mochten de weersomstandigheden te slecht zijn om buiten op te treden, wordt de opera verplaatst naar het Huis van de Wijk in de A.J. Ernststraat.

Aanvang: 13.30 - 15.30 uur.
Entree: gratis
Plaats: het Ontmoetingseiland onder de Levensboom in het Gijsbrecht van Aemstelpark, bij slecht weer: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Info: ontmoetingseiland@kpnmail.nl »
Download: Poster van de operavoorstelling Tosca in JPG formaat»


Elke woensdag en donderdag - Inloop: De buurvrouw

inloop de buurvrouw

Kom iedere woensdag en donderdag van elf tot vier uur naar Inloop De Buurvrouw voor Jan en alleman.
We bieden gezelligheid, ondersteuning en informatie.

Tijd: 11.00 - 16.00 uur.
Entree: gratis
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Info: Tel 020 - 541 61 74 »
Mail: info@hvdwbuitenveldert.nl » of
dagbestedingvreugdehof@amstelring.nl »
Download de poster: Download als PDF file »


De Wijkkrant van Juni 2019 staat online

De nieuwste wijkkrant is verschenen en snel op veel plekken in de buurt te verkrijgen. Voor wie hem direct wil lezen, staat hij hier online! »

In deze wijkkrant ondermeer: Flora Breemer: "een hele generatie piept niet", Lokaal ambachtelijk voedsel, Mevrouw Schultz 100 jaar!, Schilderachtige Botanische Tuin, Kunst in Buitenveldert: aquarellen en tekeningen van Melissa Halley, het mooiste terras van Buitenveldert/Zuidas, Tosca uitvoering op het Ontmoetingseiland onder de Levensboom, Welkom in Amstelland en natuurlijk weer de column van Julius! Verder worden alle evenementen, activiteiten en bijeenkomsten in de buurt vermeld.

Blijf op de hoogte van alle gebeurtenissen rondom Buitenveldert en klik op deze link » of op de afbeelding om naar de wijkkrantpagina te gaan.


Overzicht van alle activiteiten in de zomer van 2019

activiteiten

Ook deze zomer zijn er weer vele activiteiten zoals haarverzorging, een vriendenclub, een klassiek koor, een open atelier, een sociaal loket, maar ook gymnastiek 55+, bridge, gitaarles, Italiaans voor beginners en een spreekuur GGZ. Dit is maar een kleine greep uit het aanbod deze maand. Er is echt zo veel te doen in het Huis van de Wijk Buitenveldert. Kijk snel wat er voor u bij zit en kom langs!

Het overzicht van alle activiteiten binnen en rondom het
Huis van de Wijk Buitenveldert is online na te lezen,
Klik op onderstaande link of op de afbeelding hiernaast.

Link: Naar overzicht van de activiteiten »
Download: Download hier direct de PDF file »
Info: Tel 020-644 99 36 »
Mail: info@hvdwbuitenveldert.nl »


Gezocht: vrijwilligers

vrijwilliger

Vindt u het leuk om buurtgenoten te ontmoeten, uw netwerk uit te breiden en iets te betekenen voor een ander? Uw talenten in te zetten en bij te dragen aan een prettig leefbare buurt? Wij zoeken regelmatig vrijwilligers die zich willen inzetten voor wijkbewoners.
Voor u nadere informatie over
actuele vrijwilligersvacatures,
klik je op deze link »